Oyun Arası: Haunting Mysteries: The Island of Lost Souls

Bulmaca oyunları küçükken keyif alarak oynadığım özellikle zaman geçirmek ya da kafa dğıtmak için birebir gelmiştir. Herşey tam olarak önümüzde olan fakat öylesine karmaşık olduğu için bulmakta zorlandığımız oyunlar yer yer sinir etsede parçaları bulduğumuzda aldığımız keyif bir o kadar değerlenir.

Bu oyunda, karmaşık eşyalar içerisinde eşya aramanın yanısıra bir kompozisyon içinde hikayenin içinde buluyoruz kendimizi. Geçirilen bir uçak kazasından sonra kendini denizin ortasında bulan ve buradan kurtulmanın yollarını arayan kahramanımızın karşısına sürpriz kişilerde çıkmaktadır. Oyunun sadece eşyaları bulmaktan çok öte eşyaları birleştirme bir mantık içerisinde kullanılması gereken yerlerde kullanıp yeni hedefler belirlemek gibi düşündüren yapıya sahip. Grafikleri göze hoş gelen oyunun müzikleride oyunun atmosferini yaşatacak şekilde.

Her zaman popüler oyunları oynamanın yanında bazen de böyle alternatif oyunları oynamak insanın hayal gücünü zenginleştirir. En azından ben öyle düşünüyorum…

Yorum bırakın